Forsiden » fejø, forsiden, foto, frugt, inspiration, kultur, kunst

Et billede af æbler. Bogen æblemosaikkerne på Fejø 2002-2014

9/12-2015 316 visninger Skriv en kommentar

“Et billede af æbler” er titlen på en helt nyudgiven bog om æblemosaikkerne på Fejø.

“Et billede af æbler. Om æblemosaikkerne på Fejø 2002-2014″. Fortalt af Lotte Rosenkilde. Fotos af Hans Christian S Nielsen. Forord af Karen Syberg. Udgivet december 2015. Bogen kan købes hos Letkøb på Fejø eller gennem Søren Mazanti. E-mail: mazanti@mail.com eller fang ham på tlf. 21 72 99 21 eller 54 85 55 55. Den koster 195 kr. (+ porto, hvis den skal sendes).

Vi fejrer udgivelsen torsdag d. 17. december kl. 19-21 på Café Dybvig, hvor vi – holdet bag bogen –  byder på et lille traktement og der er mulighed for at få sin bog signeret. Bogen udgives af Æblets Dag-gruppen og koster 195 kroner. Overskud af salget går til Æblets Dag.

Æblemosaikkerne er kendt fra Æblets Dag på Fejø, der fejres hvert år lørdag i uge 41. En tradition der går tilbage til 2002. Bogen fortæller om inspirationen til den første Æblets Dag og historien bag de enkelte mosaikker.

Læseren får desuden et sjældent indblik i den kreative skabelsesproces, der ligger til grund for æblemosaikkerne. I billeder og ord følges processen fra de første idéer og skitser, henover plukningen af æblerne og opbyggelsen af motivet skridt for skridt på den 12 m2 store sømplade frem til afsløringen på Æblets Dag og de efterfølgende uger på havnen, hvor farverne ændrer sig i takt med æblernes forfald.

Lotte Rosenkilde, der også er kunstneren bag en række af Fejøs æblemosaikker, er forfatter til bogen og Hans Christian S Nielsen fotograf. Forord af Karen Syberg.

Foto: Hans Christian Nielsen; Tekst: Lotte Rosenkilde

 

Måske vil du også synes om at læse:

  1. Hat på Fejø Mølle
  2. Fejø Kammermusikfestival 2014
  3. Æblets Dag på Fejø 16. oktober 2010 – nu med program
  4. Fotoudstilling i Fejø Mølle
  5. Sydhavsøernes Perle 2014 – turistfolderen nu som webmagasin

Skriv din besked her!

Tilføj din kommentar, eller lav et trackback fra din egen blog. Du kan også blive underrettet om nye kommentarer via RSS.

Vær rar. Tal pænt. Gå efter bolden, ikke spilleren. Ingen spam, tak.