Forsiden » inspiration, kultur, kultur og historie, kunst

X Factor afholder bootcamp på Fejø primo december

26/11-2015 214 visninger Skriv en kommentar

Lolland-Falster Lovestorm som æblemosaik på Æblets Dag på Fejø

 

Tekst: Jørgen Møller

Produktionsselskabet Blu bag X Factor og DR har valgt Fejø til dette års bootcamp

Fejø er mere end økologiske æbler, idylliske bondehuse og Danmarksrekord i solskinstimer. For udover at øen i Smålandsfarvandet nord for Lolland til daglig er en fin ramme om et lille samfund af øboere, vil den nu også skabe det kreative set-up for sangtalenterne i dette års X Factor bootcamp. Produktionsselskabet Blu og DR, har valgt den lille ø i konkurrence med en lang række andre danske øer.

En kirke fra 1200-tallet, en restaureret mølle fra midten af 1800-tallet og et havnemiljø med pakhus, som oser langt væk af nyfangede fisk, gamle spraglede både og sjove personfortællinger. Det er i disse romantiske omgivelser, at optagelserne til årets X Factor bootcamp vil foregå.

”Vi Fejøfolk er meget stolte over, at Blu og DR har valgt os blandt de mange fine danske øer, Danmark har, og vi glæder os til at møde filmhold og finalister med gæstfrihed, hjælpsomhed – og ikke mindst respekten for, at de er på hårdt arbejde. “Vi håber på, at X Factor deltagerne har tid og mulighed for at kunne nå at nyde en smagsprøve fra øens egne frugtplantager, fx frisk æblemost, cider og friskplukkede æbler”, udtaler Jørgen Møller, Presseansvarlig og formand for Fejøforeningen.

Ingen tvivl om, at det ligger Fejø-folket meget på sinde, at X Factor holdet får en rigtig god oplevelse.

Hvad er – og hvor ligger Fejø?

Der er virkelig tale om en lilleputfærge, som sejler folk fra Kragenæs til Fejø i Smålandsfarvandet. Det korte ophold ombord – et kvarter kun – bør kunne berolige sind og skabe gode tanker hos de fleste. Passagererne fra fastlandet lægger noget bag sig, og noget ukendt kommer til. Konturerne af Fejø bliver tydeligere og tydeligere, og hurtigere end forventet lægger lilleput til i Vesterby Færgehavn. Her bydes man velkommen af et stort, smukt æble.

Fejø har en overskuelig størrelse. Det blå hav ses overalt og er altid i bevægelse. Og så giver øen et langt kik mod fjerne horisonter. Den lille ø har nok en overskuelig størrelse men på trods heraf ingen begrænsninger. Og måske det væsentligste, ingen navlestreng til fastlandet og rum til alle. Alle hilser på hinanden på Fejø. Øen har 20 % mere solindfald end andre steder i landet – også heraf den velsmagende frugt.

For flere oplysninger og fotos:

Jørgen Møller, presseansvarlig og Fejø-formand: +4521408218, mail: moelcon@mail.dk

 

Måske vil du også synes om at læse:

  1. Gudstjenesteliste for december og januar

Skriv din besked her!

Tilføj din kommentar, eller lav et trackback fra din egen blog. Du kan også blive underrettet om nye kommentarer via RSS.

Vær rar. Tal pænt. Gå efter bolden, ikke spilleren. Ingen spam, tak.