Forsiden » frugt

Fejøs pæreskuder kommer til Nyhavn 5.-13. september

18/8-2015 1.365 visninger Skriv en kommentar

 

Pæreskuden i Nyhavn. Foto: Philip Rasmussen

Fejøs pæreskuder sælger fra 5. til 13. september den bedste danske kvalitetsfrugt ved kajen i Nyhavn. Hver dag 10-17.

Overskuddet fra salget i Nyhavn går til Fejøs mange foreninger og frivillige organisationer. Derfor er det også frivillige kræfter fra Fejø, der tager med ind og sælger frugten i Nyhavn. Pæreskudesalget er dermed et godt eksempel på, hvordan fejbattingerne arbejder sammen om dels at markedsføre Fejøs gode landbrugsprodukter, men også som et rigtig dejligt sted at bo, gå i skole og spille badminton.

Fejø er dekoreret af frugthaver og plantager, der fra gammel tid af har ry for at frembringe det ypperste af hvad dansk frugt kan præstere. I dag er der 11 erhvervsfrugtavlere på Fejø. De dyrker hovedsageligt æbler og pærer, men blommer er også en vigtig afgrøde på den lille ø, idet nogle mener det er verdens bedste blommer, der kommer fra Fejø, grundet det milde klima.

Traditionen med at sejle frisk frugt til København startede omkring 1930′erne, hvor købmand Johannes Jørgensen fra Vesterby, Fejø, opkøbte frugt på øen og sejlede det til København. Først i lejet fartøj siden fik han sit eget skib Mjølner. Men med 2. verdenskrigs udbrud stoppede transporten, da al sejlads grundet minefare og restriktioner blev besværliggjort.

I 1993 genoptog Fejø Erhvervsråd og Fejøs frugtavlere sejladsen, og siden da har det hvert år været muligt at få gratis smagsprøver og købe dejlige blommer, pærer, og æbler ved kajen i Nyhavn.

Facts om årets pæreskudearrangement i Nyhavn

Hele ugen fra den 5. til 13. september er der gratis smagsprøver på Frisk Fejø Frugt og salg af frugt fra pæreskuderne ved kajen i Nyhavn, samt fra Irmas butikker rundt omkring i København.

Læs mere om Fejøs pæreskuder

Læs om frugtsejlads til Børsen i gamle dage

Læs indlæg om Pæreskuden i Nyhavn 2010

Måske vil du også synes om at læse:

  1. Fejøs pæreskuder ligger nu i Nyhavn
  2. Rekordsalg på førstedagen i Nyhavn
  3. Hils på Kasper og Kristine i Nyhavn 11. og 12. september
  4. Fejøs pæreskuder i Nakskov
  5. Den rullende pæreskude

Skriv din besked her!

Tilføj din kommentar, eller lav et trackback fra din egen blog. Du kan også blive underrettet om nye kommentarer via RSS.

Vær rar. Tal pænt. Gå efter bolden, ikke spilleren. Ingen spam, tak.