Forsiden » aktuelt, børnehus og skole, børneliv

Nakskovit: – Fejøs fremtid er alt for alvorlig at overlade til fejøboere alene

7/2-2015 477 visninger Skriv en kommentar

Christiansborg er ikke helt så hurtige som vores dynamiske ø, og de har brug for et år mere, før de kan give Fejø Skole dispensation fra lovgivningen og derved mulighed for at blive en satellitafdeling af Horslunde Friskole.

Såfremt skolen lukker på Fejø, er det dog en langt større udgift for Lolland kommune end de 2 mio. det vil koste at udsætte lukningen af skolen et år. Det er naturligvis mange penge – men knap så mange når  økonomien ses i sammenhæng med den overbevisende brandingeffekt, som er resultatet af den utrættelige bosætnings-, turisme- og erhvervsindsats, som øens beboere poster uendelige gratis timer i.

Indsatsen virker, øen har en høj bosætningsdiversitet bl.a. grundet øboernes evne til at fortælle om det gode liv på en ø. Øen har et sundt innovativt erhvervsliv, bl.a. de prisbelønnede frugtproducenter, øboerne driver deres eget bibliotek, Fejø mølle og afholder en række unikke oplevelser, som Æblets dag, Skibsdage, Pinseoptog, Fejø Revyen, Koncerter, Fællesspisning og meget mere. Dette gode eksempel kan vi  lære meget af på Lolland og i resten af landet. I Nakskov har vi også stor glæde af Fejø.

Overalt hvor man kommer rundt i landet, er der kun pæne ord, der  knytter sig til det stærke landsdækkende brand, som Fejø har bygget op igennem mange år. Man skal altid passe på at ændre på noget der  fungerer. Vi kender ikke konsekvenserne for Fejø – og resten af Lolland – hvis skolen ikke overlever. Det er altid let nok at forlange  af politikerne at man ikke sparer. Som Nakskovit ser jeg det som en oplagt investering i Nakskovs fremtid at byen er en del af fødevaresucceserne på resten af Lolland. I konsekvens af dette vil det være naturligt at skære 2 mio i byrumsprogrammerne og bruge dem på Fejø skole. Vi vil rigtig gerne også i fremtiden kunne nyde den lækre frugt i verdensklasse på torvet i Nakskov, og hvis det der skal til er at vi udviser mådehold og økonomisk ansvarlighed – så bidrager jeg gerne som nakskovit.

Vi får så meget af Fejø, deres skæbne er for alvorlig til at overlade dem til dem selv.

Søren Rosenberg Jensen
Skolevej 2, st.tv.
4900 Nakskov

Måske vil du også synes om at læse:

  1. - Vi vil fremtid her til lands, Sankte Hans, Sankte Hans

Skriv din besked her!

Tilføj din kommentar, eller lav et trackback fra din egen blog. Du kan også blive underrettet om nye kommentarer via RSS.

Vær rar. Tal pænt. Gå efter bolden, ikke spilleren. Ingen spam, tak.