Forsiden » aktuelt, frugt

Holger Schou Rasmussen i Nyhavn: “Fejø er en ressource for Lolland Kommune”

8/9-2014 328 visninger 1 kommentar

Solen strålede smukt, da pæreskuderne lagde til i Nyhavn i lørdags. Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen kom sejlende på den ene af pæreskuderne og holdt en veloplagt tale til de mange frivillige frugtsælgere fra Fejø og de mange københavnske kunder.

God formiddag. Jeg er utrolig glad for at få til at være med her i dag, hvor Pæreskuden fra Fejø for 22. gang lægger til her i Nyhavn, og sørger for, at København den næste uges tid kan købe lækker frisk frugt, dejlig æblemost og andre specialiteter fra Fejø.

Pæreskuden binder to steder sammen, som jeg kender godt og holder meget af. Min familie stammer faktisk fra Fejø, og jeg har som en dreng tit været på øen og nydt den fantastiske ro og stemning, der er derovre.

Fejø er en ressource for Lolland Kommune, som jeg håber, at pæreskuden får københavnerne og alle mulige andre til at få øjnene op for. Det er et fint sted at bo, og jeg kan love jer, at man kan finde et hus til fornuftige penge, så der bliver lidt bedre råd til ny Nordisk Mad og andre fornøjelser.

Som borgmester har jeg oplevet, at København er blevet en vigtig arbejdsplads for mig. Jeg oplever, at den urbanisering, der sker i Danmark i disse år, er med til at skabe nye forbindelser og sammenhænge mellem København og resten af Danmark.

Det er i stigende grad et forhold præget af gensidighed, og med det mener jeg ikke, at urbaniseringen ikke giver os en masse problemer, for det gør den. Men det vigtigt at huske på, at bag den bevægelse findes en mere grundlæggende sammenbinding af de store byer og landdistrikterne. København er også vores by, og Lolland og Fejø er også jeres.

I virkeligheden er Danmark et ganske lille land, og det kan derfor undre, at vi overhovedet har sådan en debat om by og land. Vi skal huske på, at København og resten af Sjælland er et fællesskab, og hvis vi kan blive endnu bedre til at arbejde sammen, så vil det være til gavn for os alle sammen.

Vi er gået sammen om at brande Copenhagen internationalt, men det skal netop ikke kun forstås som Københavns kommune eller bare Storkøbenhavn eller for den sags skyld hovedstadsområdet. Det skal være København som region, hvor hele Sjælland og Lolland-Falster og meget gerne også Sydsverige er en del af den region, der bliver markedsført. Tag til Copenhagen, tag til Fejø!

Jeg vil gerne sige tak til København for den gæstfrihed I viser, når pæreskuden ligger til og er med til at skabe liv og glade dage her i Nyhavn.

Men jeg vil især takke Fejø Erhvervsråd og de mange frivillige, der gør denne traditionsrige begivenhed mulig. Jeg er stolt over, at komme fra en kommune, hvor så mange er klar til at tage ansvar for øens fremtid og bakker op om pæreskuden igen i år.

Tak for ordet.

Fejøs pæreskuder ligger i Nyhavn til og med søndag 14. september og har åbent hver dag 10-17.

Måske vil du også synes om at læse:

  1. Fejøs pæreskuder ligger nu i Nyhavn
  2. Rekordsalg på førstedagen i Nyhavn
  3. Skole og Samfund: Lolland Kommune vil ødelægge Fejø med skolelukning
  4. Lolland Kommune har en plan
  5. Lolland Kommune kårer Fejøspejderne til Årets Forening

1 kommentar »

  • Charlotte Skou :

    Tak for opbakningen og de flotte ord, Borgmester…!!!

Skriv din besked her!

Tilføj din kommentar, eller lav et trackback fra din egen blog. Du kan også blive underrettet om nye kommentarer via RSS.

Vær rar. Tal pænt. Gå efter bolden, ikke spilleren. Ingen spam, tak.