Forsiden » børneliv, fejø, forsiden

Peter Vejbo er Årets Krejler, 12 år og fra Fejø

19/10-2013 197 visninger Skriv en kommentar

 

Af lærer Lizzi Schou

ÅRETS KREJLER ÅR 2013 i Nordvestskolen – Ravnsborgafdelingen

Da 5. årgang var på lejrtur til København den 17. – 19. juni 2013 fandt både lærere og elever ud af, at de havde en rigtig krejler i deres midte.

Forældrene havde besluttet på et møde, at eleverne maksimalt måtte have kr. 300,- med i lommepenge på turen.

På andendagen, hvor klassen var på Bakken, brugte Peter Vejbo sin sidste tyvekrone på at spille i en chokoladetombola og tro det eller ej – men lykken står den kække bi. Peter vandt nemlig en kæmpe Marabouæske, som indeholdt 20 Marabou-plader på 200 gr. stykket.

Peter gik straks i gang med at sælge af dem. Peter solgte 16 stk. til kr. 20,- stykket til klassekammeraterne, men beholdt dog fire til familien. Peter havde også vundet tre tøjdyr, heraf solgte han to for den fyrstelige sum på kr. 40,- stykket.

Alle Peters kunder var meget tilfredse, som den ene aftager (Laura) af et tøjdyr udtrykte: ”Jeg skulle spille mega mange penge op for at vinde denne søde, grønne sælhundeunge, så jeg er meget glad og tilfreds.”

Men ikke nok med det, Peter havde samlet tomme flasker og dåser på hele turen. Med en absolut medfødt sans for ledelse, slæbte han selvfølgelig ikke rundt på plastikposerne med emballagen selv – man har vel folk til det grove – så klassekammeraterne slæbte rundt på plastikposer, kæmpeæsken med Marabou samt et udvalg på tre tøjdyr, indtil handlen kom i gang. Hvor meget Peter tjente på pant er stadig en forretningshemmelighed.

På hjemrejsedagen nåede denne driftige og innovative iværksætter med tæft for godt købmandskab uanede økonomiske højder, da han efter vores frokost i Kongens Have fandt et fotografiapparat, som tilhørte en englænder. Den nu lykkelige englænder kvitterede med en findeløn til Peter på 20 euro, så Peter rejste hjem med flere penge end han var rejst ud med.

Watch out, Dyne-Larsen og Låsby-Svendsen! Peter Vejbo ånder jer i nakken!

Måske vil du også synes om at læse:

  1. Lolland Kommune kårer Fejøspejderne til Årets Forening

Skriv din besked her!

Tilføj din kommentar, eller lav et trackback fra din egen blog. Du kan også blive underrettet om nye kommentarer via RSS.

Vær rar. Tal pænt. Gå efter bolden, ikke spilleren. Ingen spam, tak.