Forsiden » aktuelt, børnehus og skole, børneliv

It i skolen og hjemme

15/4-2012 731 visninger 2 kommentarer

Regitze logger sig på sin brugerprofil hjemmefra og skriver videre på den historie hun startede på i skolen.

Regitze går i 4. klasse på Nordvestskolens Fejøafdeling. Hun er en af de mange elever der har glæde af Lolland Kommunes it-satsning på skoleområdet.

I Lolland Kommune arbejder man målrettet med at etablere den digitale folkeskole. Målet er ikke bare at løse den tekniske opgave, men også at bruge digitalisering til at fremme kvalitet, pædagogisk udvikling og motivation. It-intrastrukturen er blevet moderniseret de seneste par år. Det betyder bl.a.:

- Nye højhastighedsforbindelser til alle afdelinger
- Moderne trådløse netværk i alle skolebygninger med adgang for elever, ansatte og gæster
- Mulighed for at elever kan medbringe egne notebooks
- Virtuelle PC’ere som betjenes fra en serverpark i It-sektoren i Lolland Kommune. (Når der arbejdes på virtuelle pc’ere er computeren en tom skal, mens programmer og data ligger på en central server. )
- Alle brugere får adgang til alle programmer i nyeste version.

Helt praktisk betyder det at Regitze fra 4. klasse på Fejø kan logge sig ind på skolens skole-it-net via familiens egen pc. Det er ikke bare elev-intraen, vi taler om, men selve det it-miljø og de it-programmer, som benyttes i timerne. Regitze kan gå ind og skrive videre på de historier, hun startede på i skoletiden.

- Det er rigtig sjovt at skrive historier, og det er godt jeg kan skrive videre herhjemme.  Jeg synes det er godt de har lavet det, siger Regitze.

Og Regitzes mor er enig:

- Jeg synes det er smart at Regitze har adgang til de ting, hun laver i skolen, herhjemme. Der er ikke noget med at hun skal flytte filer frem og tilbage på usb-nøgler osv., eller at vi aldrig kommer i gang fordi det er for besværligt. Det er også super, at skolen bruger de nyeste programmer, fx Word 2010, siger Kirsten Sydendal.

Eleverne har den samme brugerprofil gennem hele skoleforløbet. Når Regitze starter på Ravnsborgafdelingen i 5. klasse efter sommerferien, skifter hun afdeling, men it-mæssigt er hendes brugerprofil og de personlige data de samme som før. Det sikrer en god overgang for både eleven og lærerne, at der på den måde er sammenhæng i systemerne.

Måske vil du også synes om at læse:

  1. Loui Andersen: Ringere børneliv hvis skolen lukkes

2 kommentarer »

  • Nini Sloth Larsen :

    Til gengæld synes jeg, at det er drøn besværligt at logge sig på derhjemme. Det tager lang tid, derfor benytter vi det sjældent.

  • Kirsten (author) :

    Det hjalp hos os, da vi fik opgraderet pc’en med flere RAM. Hilsen Kirsten

Skriv din besked her!

Tilføj din kommentar, eller lav et trackback fra din egen blog. Du kan også blive underrettet om nye kommentarer via RSS.

Vær rar. Tal pænt. Gå efter bolden, ikke spilleren. Ingen spam, tak.