Forsiden » job/business, tilflytter

Fejø søger tømrermester, vvs-installatør og malermester

24/4-2011 1.659 visninger 4 kommentarer

Murermester Kasper Tøgern tager gerne en snak med andre håndværkere der vil nedsætte sig på Fejø.

Fejø har egen murermester, frisør, elektriker m.fl., men næsten hver dag pendler der håndværkere til øen for at løse opgaver for fejøboerne. Håndværksfag som lige så godt kunne være repræsenteret her på øen.

Det drejer sig p.t. om en tømrermester, en vvs-installatør og en malermester. Det mangler vi på øen.

Murermester Kasper Tøgern, der selv flyttede til øen og nedsatte sig som murer, fortæller:

- Der er absolut muligheder for at lave en lille biks herovre som håndværker.  Selvfølgelig er det begrænset, hvor mange håndværkere vi kan være på sådan en lille ø, men konkret er der jo ingen tømrermestre herovre, og vi har heller ikke nogen autoriseret blikkenslager. Der er heller ikke nogen  malermester.

- Man kan ikke regne med at have noget at lave i samme omfang som fx i København. Der kan komme perioder hvor der ikke er noget. Ens timepriser kan heller ikke være så høje som i København. Men ellers er der jo ca. 550 mennesker herovre. Der er erhvervsliv og offentlige bygninger, så der er løbende noget. Alting skal jo vedligeholdes. Og der er også landmændene og købmanden – de har også nogle driftsbygninger at holde ved lige. For ikke at tale om folks private huse og sommerhusene. Der kommer noget hele tiden.

Er du håndværker og interesseret i at flytte til Fejø, kan du kontakte murermester Kasper Tøgern på 23 82 76 19.

4 kommentarer »

 • Henriette Spandet Jensen :

  Kasper siger: “Man kan ikke regne med at have noget at lave i samme omfang som fx i København. Der kan komme perioder hvor der ikke er noget.”, men er det virkelig rigtigt? Det er mit indtryk, at eksempelvis smeden og Fejø Auto altid har travlt.

 • Linda Yven :

  Ja, smeden, automekanikeren OG elektrikkeren har faktisk altid ret travlt.
  Måske vi også kunne bruge en Dyrlæge???
  Jeg personligt er hundeejer, har ingen bil, så jeg er tvunget til at benytte offentlig transport i det tilfælde at jeg skal til dyrlæge.

  I det tilfælde at der opstår en akut situation med min dejlige hund, så er der mindst 1-time i transport for mig, til at komme til enten Nakskov eller Maribo.

  Jeg er bestemt glad for at bo her på Fejø, HELT BESTEMT… Meeen… savner nu en dyrlæge tæt på… :-)

  Nu tænker jeg ikke kun på mig selv, men hvis der er andre end jeg som ikke har bil, som f.eks. har en kat som er kommet til at sluge en fiskekrog eller andet som kunne lave ravage, og ikke kan finde en til at køre, eller hvis færgerne ikke lige sejler normalt… hvad gør man så ???

  Ja, så må man jo vente… Og ventetiden kan jo have “slemme” konsekvenser.

  Men uanset hvad, så er her dejligt på den lille æble-ø ! :-)

 • Henning :

  Jeg som troede at folk der bor på en ø var kreative og selv kunne lave alle de der ting. En fiskekrog i halsene af en kat eller at bygge et hus er vel ikke så vanskeligt. Hvordan er kommunikationen mellem folk Hvis noget går galt kan man så ikke sejle fra ø-en i en sejlbåde eller en motorbåd ? Tømmerjob de fleste ting til huse i dag Spær og køkkener er vel præfabrikerede? Det findes mange tegninger på Internettet og hvis man vil selv så viser isolerings rådgivnings bøgerne mange af de konstruktioner man ønsker at lave i et hus. Hvordan er det med Alkoholismen på Fejø kan man leve at at være hjemmebrænder. Jeg laver rimelig gode bjesk og urte medicin.
  Jeg så i fjernsynet at folk på Fejø drikker mange kaffe punch
  - Sådan er det ikke på Læsø og skal man overleve så er det ikke det
  værste at sprutten er billig.

  Hilsen Henning

 • Kirsten Sydendal (author) :

  Hej Henning.
  Nej, vi er ikke alle gør-det-selv-folk på Fejø. Her er alle typer, vil jeg næsten sige, og både høje og lave indkomster.
  Det er på Fanø at de drikker mange kaffepunch. Hilsen Kirsten

Skriv din besked her!

Tilføj din kommentar, eller lav et trackback fra din egen blog. Du kan også blive underrettet om nye kommentarer via RSS.

Vær rar. Tal pænt. Gå efter bolden, ikke spilleren. Ingen spam, tak.