Forsiden » Dybvig, frugt, kultur, Æblets Dag 2010

Æblets Dag på Fejø 16. oktober 2010 – nu med program

27/8-2010 5.045 visninger Skriv en kommentar
Æblemosaik fra Æblets Dag 2009. Foto: Per Vinther

Æblemosaik fra Æblets Dag 2009. Motiv: Pernille Vejbo. Foto: Per Vinther

Æblets Dag 2010

Se godt på billedet ovenfor. Det er en kæmpemosaik af æbler, ca. 3×4 m. Hvert år til Æblets Dag laves der et kunstværk som dette – kun med æbler i mange størrelser og farver. Og det er altid en overraskelse at se, hvilket motiv æblekunstnerne har valgt.

Æblets Dag er en tilbagevendende begivenhed på Fejø, hvor øen bliver besøgt af rigtig mange mennesker fra både nær og fjern. I år er det niende gang Fejø fejrer Æblets Dag.

Programmet for dagen er:

  • Æblets dag starter kl. 10.00 i Dybvig Havn. Her åbner boder med salg af frugt, mad, tøj, smykker og meget mere, der (næsten) alle refererer til æbler.
  • Kl. 11.00 holder fødevareminister Henrik Høegh tale (han tager færgen 10.30 fra Kragenæs og bliver afhentet i Vesterby Havn).
  • Ca. 11.15 bliver årets æblemosaik afsløret, der i år er fremstillet af den lokale kunstner Lotte Rosenkilde
  • Kagekonkurrence – hvem kan bage den bedste æblekage?
  • Æblegøgl. Tågerupgøglerne optræder, tryller og jonglerer med most og æbler.
  • Bosætningsgruppen arrangerer samme dag Åben Ø for alle, der kunne være interesserede i at flytte til Fejø. Der er mulighed for at se på hus, se skole/børnehus og snakke med fejøbeboere. Bosætningsgruppen har også en bod i Dybvig Havn.
  • Arrangementet slutter ca. kl. 16.30.

 

Åben Ø

Bosætningsgruppen arrangerer samme dag Åben Ø for alle, der kunne være interesserede i at flytte til Fejø. Der er mulighed for at se på hus, se skole/børnehus og snakke med os der bor her. Tilmelding til Åben Ø til Brian Krøyer på kroeyers@mail.dk.

Fakta

Målet med arrangementet er at sætte yderligere fokus på Fejø-frugten, men også at fokusere på dansk frugt generelt. De fleste kender Pæreskuderne fra Fejø, der i mange år har sejlet til Nyhavn for at sælge friske æbler, pærer og blommer. Men de færreste har set, hvor frugten egentlig kommer fra. Den mulighed får man ved at tage til Æblets Dag på Fejø.

fd

Måske vil du også synes om at læse:

  1. Æblets Dag åbnede vores øjne for livet på Fejø

Skriv din besked her!

Tilføj din kommentar, eller lav et trackback fra din egen blog. Du kan også blive underrettet om nye kommentarer via RSS.

Vær rar. Tal pænt. Gå efter bolden, ikke spilleren. Ingen spam, tak.